Restaurantdag Vroenhof

De Vriendenkring Vrije Basisschool Vroenhof organiseert op zondag 19 oktober haar jaarlijkse restaurantdag. Ze heeft het als dusdanig aangekondigd: "Vandaag geen potten en pannen in mama"s keuken. Op school hebben we lekkere dingen klaargemaakt. Welkom op onze jaarlijkse restaurantdag."

Klik hier voor het kalenderitem op hun site.

Pannenkoekentocht met Trip-Trap

De Kumtichse wandelclub Trip-Trap organiseert op zondag 2 november een pannenkoekentocht - wintertocht. De startplaats is de voetbalkantine in de Sint-Barbarastraat. Je kan kiezen tussen 5, 9 of 13 km (van 7u tot 15u) of tussen 19 en 22 km (van 7u tot 13u). Deze rustige wandeltocht in de bietenstreek start met de intussen welbekende pannenkoeken.

Voor meer informatie kun je de verantwoordelijke, D. Coeckelberghs, contacteren (tel 016/73.41.84, gsm 0497/16.87.94, mail triptrap@telenet.be).

Kerstconcert van Koor Jubilate en Cantate Domino

De kerstliedjes die we allemaal zo goed kennen, de kaarsjes en de lichtjes, de pozie, de herkenbare instrumentaaltjes, de innige kerstsfeer, dat is wat het koor Jubilate en Cantate Domino u te bieden hebben. Koor Jubilate en Cantate Domino, sedert enkele maanden n groot koor onder leiding van Greet Duerinckx, brengen op zondag 14 december (14u30 in Sint-Gilliskerk, Kumtich) en zaterdag 20 december (20u in St-Pieterskerk, Vissenaken) gekende en minder gekende Duitse, Franse, Engelse, maar vooral veel Nederlandstalige kerstmuziek. Enkele van deze Vlaamse kerstliederen zal u ongetwijfeld willen meezingen.
Hun gasten zijn dit jaar zeer jeugdig. Ze komen uit Overpelt en spelen al enkele jaren regelmatig samen op diverse podia. Tilika is een jonge groep muzikanten, boordevol enthousiasme en talent. U zal van ze houden!
Leah Genoe zocht de meest stemmige pozie uit, die ze tussen de muziek zal invlechten. Tom Aerden zorgt voor de orgelklanken.
Het koor verwelkomt u graag op een van de Kerstconcerten!

Kaarten: 7 EUR / 6 EUR (vvk en 60+) (-12 gratis)
Reserveren voor Kumtich: tel. 016 81 33 70
Reserveren voor Vissenaken: tel. 016 82 37 02

Gastronomische griezelrit van OVAT

De Oldtimer & Veteran Autoclub Tienen is een club die openstaat voor alle mensen met belangstelling voor oldtimers en classic cars, van welk merk ook. Ze sluit op zaterdag 25 oktober het seizoen af met een gastronomische avondrit in Halloween-stijl! Volledig legaal (O-plaat geen probleem in het donker want erkend event) maar wel grrrriezelig lekker kunt u vr 20 oktober verplicht inschrijven voor de prijs van 8 per persoon op rekeningnummer 001-1668019-83 met vermelding van het aantal personen. U krijgt daarvoor een bangelijke avondrondrit, soep, hoofdgerecht en dessert voorgeschoteld!
Info via info@ovat.be of via Bert op 0472 217 108. Durft u opdagen in Halloween-outfit?

Klik hier voor de uitnodiging.

Vermelding op Gazet van Tienen

Ook Gazet van Tienen maakt melding van deze nieuwe website voor Kumtich.

Kalenderoverzicht

De komende activiteiten in Kumtich worden nu ook weergegeven in een kalenderoverzicht.

Workshop van hobbyclub Aspidistra

De hobbyclub Aspidistra organiseert op donderdag 13 november van 13:30 tot 17:00 uur en/of van 18:30 tot 22:00 uur haar volgende workshops. Deze zullen plaatsvinden in het lokaal "vzw. Centrum", Keibergstraat 50 te 3300 Kumtich. De hobbyisten maken er decoraties met wilgentenen, decoratief en figuratief vlechten, vlechten op frame, decoraties met mos, gaas en diverse natuurmaterialen en betondecoraties.

Klik hier voor de website van de hobbyclub.

Vermelding op Tienen Blogt

Raymond Billen vermeldt op Tienen Blogt deze nieuwe website voor Kumtich.

Klik hier voor het artikel.

Schrijf je in voor de Griezelwandeling

Op zaterdagavond 18 oktober organiseert de Gezinsbond Kumtich opnieuw de griezelwandeling in de straten van Kumtich, uiteraard in samenwerking met griezelige figuren, spoken, heksen enzovoort. Trek je griezelkledij aan, doe wat schmink op je gezicht en kom mee op spokenjacht. Griezelplezier verzekerd!

Klik hier voor meer informatie.

Kumtichse sprokkels

De Kumtichse sprokkels van dr. fil. P. Kempeneers staan integraal op deze website, onder de categorie Geschiedenis.

Nieuwe webstek voor Kumtich

Op 11 oktober 2008 is deze nieuwe website voor Kumtich online gegaan. Met dank aan de vorige webbeheerder, Stein Hautekees, voor de overdracht van de domeinnaam.

De webbeheerder, Edelhart Kempeneers.

© 2011 - 2012 - kumtich.be
XHTML 1.0 Transitional